Levensduur vloeren & garantieperioden

De levensduur van vloeren verschilt per vloertype. Als je voor een goedkope vloer gaat, is de levensduur niet zo lang als bij een duurdere vloer. Ook de dikte heeft veel invloed op de levensduur van de vloer. In deze blog leggen we uit hoe lang verschillende vloersoorten mee gaan en welke garantieperiode erbij hoort.

Levensduur van PVC-vloeren

De toplaag bepaalt de levensduur van PVC-vloeren. Hoe dikker deze toplaag, hoe langer de levensduur van de PVC-vloer. In ons assortiment vind je PVC-vloeren met een toplaag van twee verschillende diktes: een toplaag van 0,3 mm en een toplaag van 0,55 mm. Op de vloeren met een toplaag van 0,3 mm zit een garantieperiode van 10 jaar (De exacte garantieperiode staat vermeld op de productpagina van de betreffende vloer). Op de vloeren met een toplaag van 0,55 mm zit een garantieperiode van 15 jaar (De exacte garantieperiode staat vermeld op de productpagina van de betreffende vloer). Na deze periode vervalt de garantie, maar de vloer gaat daarna zeker nog jarenlang mee. PVC-vloeren met een toplaag van 0,3 mm worden meestal gelegd in woningen (woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer). PVC-vloeren met een toplaag van 0,55 mm worden gebruikt voor commercieel gebruik, zoals in hotels of restaurants of andere bedrijven. Overigens kunnen deze vloeren ook prima worden gelegd in een woning – het hangt er maar net van af hoe intensief je de ruimte gebruikt.

Levensduur van laminaatvloeren

De levensduur van laminaatvloeren is korter dan andere vloeren. Daar is de prijs van laminaat ook naar. De levensduur van laminaat hangt af van de dikte van de vloer. Je kunt laminaat krijgen in verschillende diktes: 6, 7 en 8 mm dik. Hieronder geven we de levensduur en garantieperiode per laminaatsoort:

  • 6 mm: levensduur 6 tot 15 jaar, garantieperiode 6 jaar
  • 7 mm: levensduur 15 tot 20 jaar, garantieperiode 15 jaar
  • 8 mm: levensduur 20 tot 25 jaar, garantieperiode 25 jaar

Heb je nog vragen over de verschillende soorten vloeren, de levensduur van een vloer of over een garantieperiode? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!